Фасадно скеле
Тел. 0887504255

Shape 5 Live Search

Фасадното рамково скеле се използва за извършване на зидарски и мазачески работи, реставрации, облицовки, бояджийски и ремонтни дейности, както и за монтажни работи на стоманени конструкции. Представлява тръбна рамкова конструкция, която се сглобява на модулен принцип без болтови връзки, което позволява бърз монтаж и демонтаж. Двама-трима работника за няколко часа спокойно могат да монтират 100 кв.м. скеле.

Разстоянието между вертикалните рамки е 1.85 м., височината на модула е 2,0 м.,ширината е 1,0 м. Работните площадки са платформи от перфорирана поцинкована ламарина, които не допускат подхлъзване при работа. Допустимото натоварване на площадката е 2 kN/м2. Скелето е с предпазни парапети. При необходимост може да се монтира специална конзола с макара за повдигане на материалите до платформата.

Независимите скелета,чиято устойчивост не е осигурена от конструкцията им, трябва да бъдат анкерирани за стената, на която е монтирано скелето. Всяка вертикална стойка се анкерира  през 2, 3 или 4 нива на скелето, в зависимост от качеството на стената и анкерното устройство. Крайните стойки трябва да се анкерират на всеки 4 м. Най-общо анкерирането се извършва чрез парчета тръбно скеле, които се закрепват към стойките със стандартни скрепителни елементи /жабки/. В бетона могат да се използват различни видове дюбели. Когато анкерирането се извършва в зидария 12 мм, болтове, пробиващи цялата стена и захванати от другата страна с планка, както и пластмасови дюбели се оказват ефикасни решения. В случай на съмнения, тези типове анкериране трябва да бъдат контролирани с помощта на апарат за изпитване на дюбели.   

СПЕЦИФИКАЦИЯ

  • Н-рамка - височина 2,0 м. ширина - 1,0 м. ;
  • Тръба: Ф48,25х3,25 мм.           
  • Тръби дълги(диагонали)-дължина 2,11 м.,къси 
    (хоризонтални) -   1,85м.
  • Метална  платформа - дължина 1,80 м., 
    широчина 0,50 м.
  • Разстояние от рамка до рамка 1,85 м.
  • Нивелираща стъпка (пета) - регулиране във
 
височина до 0,5 м.Наемът на скелето е между 0,25 лв/м2/ден и 0,30 лв/м2/ден в зависимост от квадратурата и срока на ползване, но не по-малко от 25 лв/ден. Минималният срок за наемане е 10 дена.Транспортът за София е общо 100 лв. в двете посоки за скеле до 100 м2 и се изпълнява от фирмата-наемодател. По- големи квадратури се договарят  допълнително.Монтажът е демонтажът на скелето се извършват от наемателя.

Прогнозният наем и транспортните разходи се заплащат от наемателя при доставката след подписване на договора между страните.

Поръчки за фасадни скелета: тел: 0887504255
Обади се